Svensk Klassisk massage & Hot-Stone 


  • Minskar ofta stress
  • Ger ofta starkare immunförsvar (gnm förbättrad blodcirkulation)
  • Goda effekter på spänningshuvudvärk/migrän
  • Snabbare återhämtning
  • Minskade oroskänslor
  • Minskad upplevelse av smärta
  • Kan verka inflammationshämmande
  • Förbättrad sömn & med det kvalité på vakenhet
  • Rörligare muskler och leder


Som Friskvårdsmassör erbjuder jag Svensk klassisk massage samt Hot-Stone massage, som båda ger en förebyggande, friskvårdande och välbefinnande effekt på trötta och stela trötta muskler. Massage har många hälsofördelar och jag arbetar holistiskt. Jag ser dig och ditt välmående som en helhet, allt från en tanke till hur du mår rent fysiskt.


I behandlingen använder jag mig av olika tekniker som bl.a knådning, strykning samt koppning för att lösa upp spänningar samt att återge stela värkande muskler sin elasticitet. Användandet av koppning brukar liknas vid en djup bindvävsmassage och jag använder den som ett komplement i massagebehandlingen för att bl.a avleda spänningar.


De varma lavastenarna jag använder vid Hot-Stone massagen hjälper musklerna att slappna av, samtidigt som blod-och lymfcirkulationen ökar. De släta och mjuka stenarna värms upp och placeras på utvalda delar av kroppen. Stenarna används även under själva massagen, vilket är välgörande för muskler som är stela och ömma. Värmen kan även minska upplevelsen av smärta/stelhet och med det öka blodcirkulationen i området som masseras.


Musklerna påverkas ofta negativt av allt från känslomässiga tillstånd som stress, oro och ilska till monotona rörelser och stillasittande arbete. Massagen kan då öka musklernas syreupptagningsförmåga, göra dem mer elastiska och smidiga, även nervsystemet kan få sig en positiv skjuts och förbättra kroppstemperaturen, vätskebalansen och blodcirkulationen. Vid massage blir vi berörda och det hjälper till att frisätta må-brahormonet Oxytocin.


Massage är även bra för den mentala hälsan, då regelbunden massage ofta dämpar ångest och oro som till slut helt kan försvinna.


*Om du lider av kronisk sjukdom är det viktigt att du talar med din läkare, så att massagebehandlingen inte krockar med andra behandlingar du får just nu.

 

För bokning eva@yotiyoga.se


Välkommen till en avkopplande stund!